Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Asperges met zalm en dilleroomsaus op tafel.
- Schil de asperges en verwijder de houtige onderkanten. Snipper het sjalotje. Kook de asperges in ruim water met suiker in circa 20 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken. SAUS
- Verhit 1 eetlepel boter. Bak hierin het sjalotje glazig (beslist niet bruin). Blus af met de wijn en laat alles inkoken tot er bijna geen vocht meer over is.
- Voeg de crème fraîche toe en breng dit nu ook aan de kook. Laat zover inkoken tot je een wat dikkere saus hebt gekregen (circa 5 minuten). Roer vlak voor het opdienen de fijngesneden dille erdoor. ZALM
- Verhit de olie of boter in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak de zalm snel aan beide kanten bruin (totaal circa 5 minuten afhankelijk van de dikte). De zalm moet van binnen nog rosé blijven anders wordt deze droog.