Frambozen-bananen ijs

Frambozen-bananen ijs

Smulweb imageSmulweb

Een verfrissend nagerecht gemaakt van frambozen, bananen, eigeel, suiker, melk en slagroom. Serveer direct, eventueel met extra fruit en/of slagroom.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Frambozen-bananen ijs op tafel.

  1. Maak het fruit schoon en snijd de banaan in stukken.
  2. Doe de banaan samen met de eidooiers, suiker en sap van een halve citroen in een staafmixer of blender. Pureer alles tot een glad mengsel.
  3. Voeg de melk en slagroom toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar.
  4. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat de ijsmachine het ijs afwerken in ongeveer een half uur, OF doe het mengsel in een plastic bak en zet het in de vriezer. Roer of prak het mengsel iedere 15 minuten door totdat het ijs de gewenste dikte heeft bereikt.
  5. Serveer het ijs direct, eventueel met extra fruit en/of slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts