Stamppot rauwe spinazie met ui en spekjes

Stamppot rauwe spinazie met ui en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker, maar dan net even anders: stamppot van rauwe spinazie met ui en spekjes. Knapperige spekblokjes, glazige ui, stevige aardappelpuree met een berg rauwe spinazie. Aanvallen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stamppot rauwe spinazie met ui en spekjes op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Kook de aardappelen gaar en laat ze goed droog stomen.
  2. Maak een stevige puree met de pureestamper door melk en boter toe te voegen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de spinazie iets fijner.
  4. Bak de spekblokjes knapperig en bruin.
  5. Pel en snipper de ui. Voeg dit aan het einde van de baktijd van de spekblokjes toe en bak tot ze glazig zijn.
  6. Roer de rauwe spinazie met spekblokjes en ui door de aardappelpuree.
  7. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot