Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Lasagne met tonijn en gorgonzola op tafel.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Ui en paprika in kleine stukjes snijden en de ovenschaal invetten.
- Tonijn afgieten. Ui even in de boter aanbakken en paprika 3 minuten laten meebakken. Vervolgens de erwten en tomaten erdoor roeren. Italiaanse kruiden, suiker, toevoegen en een verkruimeld bouillontablet. Met deksel op de pan ongeveer 10 minuten laten pruttelen.
- Gorgonzola in stukjes snijden.
- 30 gram boter smelten en de bloem erdoorheen roeren. Afwisselend scheutje melk en koffieroom erdoor roeren en blijven roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Geraspte kaas en ¾ gorgonzola erdoor mengen en ongeveer 2 minuten laten smelten. Op smaak brengen met peper en zout.
- Tonijn afgieten. Door de saus roeren van tomaten en ¾ van de kaassaus.
- In een ovenschaal laagje tonijn/tomaten saus en dan de lasagnevellen herhalen en eindigen met lasagnevellen.
- De rest van de kaassaus hier boven op verdelen, samen met de rest van de gorgonzola.
- Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer 30 minuten heet worden.
- Je kan dit gerecht ook van tevoren klaarmaken en met folie in oven plaatsen voor ongeveer 20 minuten warm worden en dan nog eens 15 minuten even gratineren.