Ossobuco bk slowcooker3

Ossobuco bk slowcooker3

Smulweb imageSmulweb

Laat de ossobuco in de BK slowcooker ongeveer 2 à 2,5 uur stoven in rode wijn met kalfsfond en verse groenten zoals ui, knoflook, bleekselderij en wortel. Lekker met stokbrood of risotto.

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Ossobuco bk slowcooker3 op tafel.

  1. Dompel de BK Slowcooker 20 minuten in lauw warm water.
  2. Dep de schenkels droog met keukenpapier en peper en zout ze.
  3. Wentel de schenkels in bloem.
  4. Schil de ui en snijd in ringen, pel de tenen knoflook en snijd in dunne plakjes.
  5. Was de bleekselderij en snijd in boogjes, ontvel de tomaat in heet water en snijd in kleine blokjes.
  6. Snijd een stukje citroenschil af en was het takje majoraan, snijd de wortel in dunne plakjes.
  7. Bak de schenkels kort bruin in bakboter.
  8. Leg de schenkels onder in het rode gedeelte van de voorgeweekte slowcooker, leg de ui erop en voeg de bleekselderij, knoflook en wortel toe.
  9. Voeg het citroenschilletje en majoraan toe en breng op smaak met peper en zout.
  10. Overgiet het geheel met de kalfsfond en de witte wijn, en leg de tomaat eroverheen.
  11. Sluit de deksel van de slowcooker en zet deze in een koude oven.
  12. Schakel de oven in op 180 graden en zet de tijd op 2 à 2,5 uur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees