Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Ossobuco bk slowcooker3 op tafel.
- Dompel de BK Slowcooker 20 minuten in lauw warm water.
- Dep de schenkels droog met keukenpapier en peper en zout ze.
- Wentel de schenkels in bloem.
- Schil de ui en snijd in ringen, pel de tenen knoflook en snijd in dunne plakjes.
- Was de bleekselderij en snijd in boogjes, ontvel de tomaat in heet water en snijd in kleine blokjes.
- Snijd een stukje citroenschil af en was het takje majoraan, snijd de wortel in dunne plakjes.
- Bak de schenkels kort bruin in bakboter.
- Leg de schenkels onder in het rode gedeelte van de voorgeweekte slowcooker, leg de ui erop en voeg de bleekselderij, knoflook en wortel toe.
- Voeg het citroenschilletje en majoraan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Overgiet het geheel met de kalfsfond en de witte wijn, en leg de tomaat eroverheen.
- Sluit de deksel van de slowcooker en zet deze in een koude oven.
- Schakel de oven in op 180 graden en zet de tijd op 2 à 2,5 uur.