- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pizza inferno op tafel.
- Maak het deeg ruim van tevoren, minimaal een half uur ervoor, zodat het kan rijzen. Meng in een grote kom 200 gram bloem met 1 dl warm water, 1 el olijfolie, 1 tl suiker, 7 gr gist en het zout. Kneed het geheel in 10 minuten tot een mooie bal die niet meer plakt. Bestuif de bal met wat extra bloem en dek de kom af met een vochtige theedoek en zet het deeg weg op een warme plek. Laat het deeg minimaal een half uur staan.
- Voor de saus: hak het uitje, pepertje en knoflook fijn (minder pittig: was het pepertje en verwijder zaadjes). Kruis de tomaten in en schenk er kokend water over en ontvel ze. Hak ze daarna fijn en verwijder eventueel eerst de zaadjes. Verwarm in een sauspan 1 el olijfolie en fruit daar de ui in totdat deze kleur krijgt. Voeg de knoflook en het pepertje toe en bak deze 1 minuutje mee. Voeg de tomaten toe en roer totdat de tomaten fijn zijn en er een gladde saus ontstaat. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Bereid het pizza beleg voor: snij de mozzarella in dunne plakjes of trek het grof in stukken. Snij grove repen van de paprika. Maak de champignons schoon en snij deze in plakken. Laat de kappertjes uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 260 graden. Rol het deeg uit tot een ronde pizza met een doorsnee van ongeveer 30 cm. Leg de bodem op een met bakpapier beklede ovenplaat. Breng de tomatensaus dun en egaal aan en hou langs de rand een halve cm vrij. Strooi de geraspte kaas over de tomatensaus zodat er een dun laagje ontstaat. Leg 2 à 3 plakken ham op de kaas en rondom een paar plakken salami. Verdeel de champignons en paprika erover en breng eventueel extra pit aan met een extra pepertje. Voeg als laatste de kappertjes en mozzarella toe.
- Bak de pizza af in de oven op 220 graden voor 15-18 minuten of op 260 graden voor 10 minuten.
- Eet smakelijk!