Echte mayonaise

Echte mayonaise

Smulweb imageSmulweb

Proef het echte Frankrijk met deze zelfgemaakte mayonaise. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en mengt het met de eidooiers. Voeg vervolgens langzaam olie toe terwijl je blijft roeren om een gladde textuur te krijgen. Voeg geen zout toe om schiften te voorkomen. Bewaar op kamertemperatuur.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Echte mayonaise op tafel.

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Klop de eieren los in een kom met een garde (of keukenmachine).
  3. Vermeng alle ingrediënten met de eidooiers en roer goed door elkaar.
  4. Druppel de olie geleidelijk aan toe aan het mengsel van eidooiers en blijf goed roeren.
  5. Ga door met roeren totdat de helft van de olie is toegevoegd en voeg dan de rest van de olie wat sneller toe terwijl je blijft roeren.
  6. Bewaar de mayonaise niet in de koelkast om te voorkomen dat hij gaat schiften.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen