Salade van vijgen uit de oven

Salade van vijgen uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een salade van vijgen uit de oven met gegratineerde pecorino en een dressing van balsamicoazijn. Geserveerd met rucola en walnoten. Perfect voorgerecht voor elke gelegenheid!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Salade van vijgen uit de oven op tafel.

  1. Kook de balsamicoazijn op laag vuur tot de helft in. Laat het afkoelen.
  2. Snijd de vijgen in halve maantjes en verwijder de harde stukjes van de steeltjes. Leg de vijgen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met pecorino.
  3. Meng de rucola met olijfolie en breng op smaak met peper.
  4. Gratineer de vijgen een paar minuten onder de voorverwarmde ovengrill (op de hoogste stand).
  5. Verdeel de rucola op de borden en garneer het met de gegrilde vijgen.
  6. Besprenkel ze met de ingekookte azijn, nog wat van de olijfolie, en maak het geheel af met wat walnoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Vijgen