- 100 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 5 el Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Maaltijdsalade blauwe kaas appel en gekarameliseerde walno op tafel.
- Doe de walnoten, suiker en water in een pan met dikke bodem. Verwarm de inhoud langzaam op een middelmatig vuur zonder te roeren tot de suiker gesmolten en goudbruin is geworden (na ongeveer 10-12 minuten).
- Giet de inhoud van de pan over een bakplaat en verdeel de gekarameliseerde suiker gelijkmatig. Laat de laag afkoelen en breek hem vervolgens in stukken of gebruik een hamer om hem in stukken te slaan.
- Klop een dressing van olijfolie, azijn, mosterd en peper en zout naar smaak. Pers de knoflook erboven uit.
- Snijd de appel in dunne plakjes. Schep de sla op een bord of in een lage schaal. Verdeel de schimmelkaas over de sla en leg de plakjes appel erop.
- Strooi de afgekoelde gekarameliseerde walnoten over de salade.