- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine van visballetjes in tomatensaus op tafel.
- Hak de visfilets fijn in een keukenmachine samen met 1/2 koffielepel komijnpoeder, 1 koffielepel paprikapoeder en zout naar smaak.
- Vermeng het vismengsel met 2 geperste tenen knoflook, 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie en verse koriander, 2 eetlepels olijfolie en de rijst.
- Maak kleine balletjes van het mengsel en houd apart.
- Bedek de bodem van een tajine (of een kookpan als je geen tajine hebt) met de geraspte tomaat vermengd met 2 geperste tenen knoflook, 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie en verse koriander, de tomatenpuree verdund met een klein beetje lauw water, 1/2 koffielepel komijnpoeder, 1/2 koffielepel paprikapoeder, de laurierblaadjes, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op middelmatig vuur. Af en toe omroeren.
- Voeg er dan de visballetjes en de rode/groene Spaanse peper aan toe, doe het deksel op de tajine (of de kookpan) en laat op zacht vuur zachtjes koken tot de visballetjes gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten).
- Voeg enkele minuten vóór het einde van de kooktijd de groene olijven toe en warm ze mee.
- Versier met dunne schijfjes (ingelegde) citroen en bestrooi met het restant van de fijngehakte platte peterselie en verse koriander.