Seffa van vermicelli (zoet gestoomd marokkaans nagerecht)met

Seffa van vermicelli (zoet gestoomd marokkaans nagerecht)met

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze zoete Seffa van vermicelli, een gestoomd Marokkaans nagerecht. Perfect als afsluiting van een heerlijke maaltijd!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Seffa van vermicelli (zoet gestoomd marokkaans nagerecht)met op tafel.

  1. Vul het onderste gedeelte van de couscouspan met water en doe daar een halve citroen in.
  2. Breng het water aan de kook.
  3. Doe de vermicelli in een schaal en besprenkel en vermeng met de zonnebloemolie, zodat de vermicelli tijdens het stomen niet aan elkaar gaat plakken.
  4. Doe de vermicelli in het bovenste deel van de couscouspan en laat ongeveer 20 minuten stomen.
  5. Doe de vermicelli daarna in een schaal, besprenkel met lauw water met zout naar smaak en werk de vermicelli los van elkaar.
  6. Doe ze dan weer in het bovenste deel van de couscouspan en laat nogmaals 20 minuten stomen.
  7. Controleer na die 20 minuten of de vermicelli gaar is, anders dezelfde handeling nog een keer herhalen.
  8. Doe er vlak voordat de vermicelli gaar is de rozijnen doorheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Marokkaans