Goulash a la louise - slowcooker oven of gas

Goulash a la louise - slowcooker oven of gas

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Goulash a la Louise, bereid in de BK-slowcooker, oven of gasfornuis. Gemarineerd vlees met ui, paprika, knoflook en gedroogde tomaten door het beslag van bloem met peper en zout. Aanvullen met tomatenpuree, paprikapoeder, bouillon en wijn, om bijna 3 uur langzaam te koken. Serveer met zure room en citroenrasp.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Water
  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Goulash a la louise - slowcooker oven of gas op tafel.

  1. Week de BK-slowcooker 20 minuten in koud water (of gebruik je elektrische slowcooker of stoofpan).
  2. Doe in een kom bloem en meng er peper en zout doorheen. Snijd het vlees in grove stukken en haal dit door de bloem.
  3. Pel de uien en snijd deze in ringen. Halveer de paprika's, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd in reepjes/stukjes. Bak de spekblokjes zachtjes uit en haal ze uit de pan als ze bruin zijn. Voeg 1 el boter toe aan het vet van de spekblokjes.
  4. Braad het vlees in gedeeltes aan, niet te veel tegelijk anders gaat het vlees koken in plaats van braden. Voeg ui, paprika, tomatenpuree, paprikapoeder en gedroogde tomaten toe. Pers de knoflook erboven uit en meng alles goed.
  5. Doe alles in de slowcooker. Voeg de bouillon en wijn toe.
  6. Zet de BK-slowcooker in een koude oven op 175°C voor ongeveer 2½ uur (afhankelijk van het vlees en je oven). Een elektrische slowcooker duurt langer. Als je geen slowcooker hebt, zet de oven dan op 160-170°C voor ongeveer 3 uur of gebruik een braadpan op het gasfornuis gedurende ongeveer 2-3 uur.
  7. Ongeveer 20 minuten voordat het gerecht gaar is, meng 2 eetlepels maïzena met ongeveer 1 eetlepel koud water en voeg dit samen met het bekertje zure room, de citroenrasp en het karwijzaad toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje