Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Cakerol met verse aardbeien en room op tafel.
- Vet een bakblik in en bekleed het met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180C/gas4.
- Mix eieren en suiker tot een lichte romige massa, verdubbeld in volume.
- Zeef het meel in gedeeltes door het mengsel en schep het door elkaar.
- Schenk het mengsel op het bakblik en bak het gedurende 10-12 minuten tot het lichtbruin en een beetje veerkrachtig is.
- Knip een stuk bakpapier iets groter dan de cake en bestuif met suiker. Draai de cake omgekeerd op het papier en pel het oude bakpapier eraf. Laat afkoelen onder een theedoek.
- Klop de slagroom met de suiker en vanillezaden tot het stevig is.
- Verdeel de slagroom over de cake, laat 2 cm vrij aan de randen.
- Leg de aardbeiplakjes bovenop en rol de cake op. Leg hem op een schaal met de naad naar beneden.