Echte griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Echte griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze Echte Griekse Gehaktballetjes in Tomatensaus als bijgerecht of als volledige maaltijd. De smaakcombinatie van deze tomatensaus is daadwerkelijk onverslaanbaar. Gehaktballetjes kun je niet verkeerd doen en deze zijn zo eenvoudig te maken!

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Echte griekse gehaktballetjes in tomatensaus op tafel.

  1. Overgiet voor de saus de tomaten met kokend water, ontvel ze en snijd ze klein. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de tomaten op matig vuur. Voeg peper, zout, suiker, paprikapoeder en rode wijn toe en laat de saus afgedekt circa 15 minuten zachtjes trekken boven een laag vuur.
  2. Doe het gehakt in een kom. Week het broodje in water en knijp het vocht eruit. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Maak het gehakt aan met de ui, het brood, knoflook, peterselie, ei, peper, zout en eventueel wat ouzo.
  3. Vorm met een theelepel balletjes van het gehaktmengsel. Zeef de bloem boven een bord en haal de balletjes door de bloem.
  4. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes tot ze goudbruin kleuren.
  5. Leng de saus eventueel aan met wat water, breng hem aan de kook en voeg de tijmblaadjes toe.
  6. Laat de balletjes ongeveer 8 tot 10 minuten trekken in de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen