Witlofschotel met mascarpone en ham

Witlofschotel met mascarpone en ham

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze verrukkelijke witlofschotel met ham en mascarpone, op smaak gebracht met tijm. De witlof rol je dicht met de ham en leg je in de ovenschaal. Giet de saus over de rolletjes en bestrooi met kaas. Geniet van de smaak van de zuidelijke heuvels van Italië!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Witlofschotel met mascarpone en ham op tafel.

  1. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Verwarm de rest van de boter in een pan en laat de witlof hierin een paar minuten zachtjes om en om bakken.
  2. Giet de bouillon erbij en laat de witlof zonder deksel op de pan in 10 minuten beetgaar worden. Schep de witlof uit de bouillon en laat goed uitlekken. Kook ondertussen de bouillon verder in tot de helft over is en roer de tijm en mascarpone erdoor.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol steeds 2 halve stronkjes in 1 plak ham en leg ze in de ovenschaal.
  4. Breng de mascarponesaus op smaak met zout en peper en giet dit over de rolletjes. Bestrooi met de kaas en bak in circa 15 minuten bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Desserts Vlees