Grieks potje aubergine paprika en chorizo

Grieks potje aubergine paprika en chorizo

Smulweb imageSmulweb

Proef de zomer met dit Griekse potje vol aubergine, paprika en chorizo. Eenvoudig te maken en vol met verrukkelijke smaak. Serveer met rijst of brood en vergeet niet te genieten!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Tomaten gepeld

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Grieks potje aubergine paprika en chorizo op tafel.

  1. Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Was de paprika en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Snijd de ui en de worst in blokjes. Bak de ui glazig in een pan (voeg evt. alvast wat zout toe). Voeg de knoflook toe en laat een paar minuten meebakken (let op: knoflook niet bruin laten worden).
  3. Voeg de paprika toe en laat deze 10 minuten meebakken. Voeg de chorizo toe en laat goed uitbakken. Dan de aubergine toevoegen en wat zout en versgemalen peper eroverheen strooien en goed roeren. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen met deksel op de pan af en toe roeren en dan nog 5 minuten laten staan (plusminus).
  4. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken in de pan (goed roeren). Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze fijn met een houten lepel. Voeg als laatste de gezeefde tomaten toe (let op: je hoeft niet altijd het hele pak toe te voegen... saus moet niet te dun worden). Goed roeren en zachtjes laten pruttelen met de deksel er niet helemaal op. Af en toe roeren. Laat saus zo minimaal 10-20 minuten op zacht vuur staan onder af en toe roeren.
  5. Voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak en eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks Groente Vlees Aubergine Paprika Chorizo