Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappeltjes uit de oven met oregano op tafel.
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. (Je kunt de blokjes eventueel even voorkoken - 5/6 minuten - dan hoeven ze wat minder lang in de oven) Zonder voorkoken is iets lekkerder, vind ik zelf.
- Verwarm de oven voor op 175C. Doe een flinke scheut olijfolie (ongeveer 100ml) in een grote kom en voeg de aardappelen toe. Goed mengen en naar smaak zout en peper toevoegen en de oregano erbij doen. Nogmaals goed mengen.
- Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en voeg het aardappelgeheel toe.
- Plaats de schaal in het midden van de oven (niet te hoog) en laat zo bakken tot de aardappels lekker krokant en gaar zijn. Het is aan te raden om de aardappels af en toe om te scheppen. Hoe meer aardappels, hoe groter de schaal moet zijn - de laag aardappels in de schaal mag niet te dik worden, anders worden ze niet krokant.
- Afhankelijk van hoeveelheid aardappels, maar minimaal een uur, of zelfs anderhalf tot twee uur in de oven.
- Eet smakelijk!