Slanke moussaka zonder aardappels en zonder bechamelsaus

Slanke moussaka zonder aardappels en zonder bechamelsaus

Smulweb imageSmulweb

Een slanke Griekse moussaka gemaakt zonder aardappels en zonder bechamelsaus. Aubergine- en courgetteplakken zijn gegrild in de grillpan en vervolgens gelaagd met een gehakt-tomatensaus op basis van knoflook, tomaat, paprika en wijn. Bestrooid met geraspte kaas en gebakken in de oven tot krokant.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Slanke moussaka zonder aardappels en zonder bechamelsaus op tafel.

  1. Bestrooi de aubergine- en courgetteplakken met zeezout en laat ze tenminste 30 minuten staan. Spoel ze daarna af en dep ze droog. Doe een scheut olijfolie in een hete grillpan. Grill alle plakken en bestrijk de bovenkant met wat olijfolie, keer ze dan om en grill de andere kant.
  2. Verwarm een braadpan of wok en bak het gehakt rul. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en de knoflook, pepertje, ui en de paprika. Roer alles goed door elkaar en bak op hoog vuur 5 minuten.
  3. Voeg de (gepelde) tomaten, de tomatenpuree, nootmuskaat, kaneel, laurierblad en de wijn toe. Roer het goed door elkaar en voeg de peterselie toe, kruid het mengsel met peper en zout en laat het 15 minuten sudderen.
  4. Bestrijk een grote ovenvaste schaal met een beetje olijfolie, onderste laag is aubergineplakken, daarop courgetteplakken. Strooi er wat gemalen peper over en verdeel 1/3 deel van de saus hierover. Herhaal dit nog 2 keer.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Strooi de geraspte kaas over de schotel en laat in de oven door en door warm worden en de kaas een bruin korstje krijgen.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Sauzen Moussaka