Tartiflette

Tartiflette

Smulweb imageSmulweb

Tartiflette, een frans gerecht afkomstig uit de Franse Alpen. Gemaakt van heerlijke aardappelen, uien, spek, reblochon kaas, crème fraîche en witte wijn. Na het bakken heeft het een heerlijke romige smaak.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 550 g Reblochon

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tartiflette op tafel.

  1. Kook de aardappelen 15 minuten in de schil en snijd ze in plakken.
  2. Snijd de uien.
  3. Snijd de reblochon horizontaal in tweeën.
  4. Bak de plakken aardappelen, de uien en het spek ca. 15 minuten in een koekenpan.
  5. Roer er aan het einde de crème fraîche door en voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Doe onderin de ovenschaal een scheutje witte wijn. Doe vervolgens het aardappel/spek/ui-mengsel in een ovenschaal en leg de beide helften reblochon met de korst naar boven op het mengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden