Vleesfondue

Vleesfondue

Smulweb imageSmulweb

Dit recept voor vleesfondue bezorgt je gegarandeerd een gezellige avond. Een mix van malse vleessoorten, klaar om gedipt te worden in hete olie of bouillon. Een goed alternatief voor de jaarlijkse gourmet met de familie!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vleesfondue op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1,5 cm en schik de blokjes vlees soort bij soort (houd de kip apart) op een mooie schaal. Verwarm de zonnebloemolie. De olie is heet genoeg als deze spettert als er een druppel water in valt of als er een witte damp afkomt.
  2. Verplaats de fonduepan net voor het diner naar de brander op tafel.
  3. Tijdens het fonduen, prik je stukjes vlees aan de fonduevorkjes en dompel ze onder. Het vlees is gaar wanneer een wit (indien lichtgekleurd vlees) of bruin (indien donkergekleurd vlees) laagje zichtbaar is.
  4. Serveer de vleesfondue met stokbrood, salade en je favoriete sausjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees