Een geweldige risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas

Een geweldige risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Een geweldige risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas. Een verrassende smaakcombinatie die je moet proberen! Rode bietjes, geitenkaas en pecannoten maken deze risotto tot een uniek gerecht. Serveer met een frisse rucolasalade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Een geweldige risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas op tafel.

  1. Breng de bouillon samen met het vocht dat vrij is gekomen van de bieten in een pan aan de kook. Laat het mengsel zachtjes koken.
  2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook, tijm en zout en peper gedurende 10 minuten op laag vuur, zodat de uien zacht maar niet bruin worden. Roer af en toe.
  3. Bak de rijst al roerend 1 minuut mee tot de korrels glazig zijn. Roer de wijn erdoor, breng het mengsel aan de kook en laat het 1-2 minuten doorkoken tot alle wijn door de rijst is opgenomen. Roer de rode bieten erdoor.
  4. Schenk circa 1.5 dl bouillon bij de rijst. Blijf roeren op middelhoog vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg daarna al roerend scheutje bouillon toe gedurende 20 minuten, tot alle bouillon is opgenomen en de rijst al dente is.
  5. Haal de pan van het vuur. Roer de geitenkaas en pecannoten door de rijst, dek de pan af en laat de risotto 2-3 minuten staan tot de kaas is gesmolten.
  6. Serveer de risotto met een rucolasalade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Kaas