Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Preitaart met geitenkaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 210 °C. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de uien toe en laat ze op laag vuur 15 min. stoven. Voeg peper en zout toe.
- Leg 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek. Snijd de overige 2 plakjes in repen en maak daarmee een opstaande rand. Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem 10 min. in de oven.
- Kook de prei 5 min. in kokend water. Laat uitlekken. Verdeel de ui over de taartbodem, leg de prei erop en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met peper.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de taart 25 min.
- Roer de crème fraîche los en verdeel over de warme taart. Snijd deze in vieren.
- Maak een salade van de bietjes, de sjalot en de yoghurtdressing.