Limburgs zuurvlees (zoervleisj)

Limburgs zuurvlees (zoervleisj)

Smulweb imageSmulweb

Limburgs zuurvlees, oftewel zoervleisj is een traditioneel stoofgerecht dat al generaties lang met liefde wordt bereid. Het zacht, langzaam gegaarde rundvlees combineert ontzettend goed met een zoet-zure saus op basis van azijn en appelstroop. Dit recept is een unieke smaakbeleving en een feestje om te eten.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 plakken Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Limburgs zuurvlees (zoervleisj) op tafel.

  1. Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 2 cm en bestrooi ze met zout en peper. Maak een marinade van 500 ml azijn en 500 ml water, kruidnagels en laurier en laat het vlees minimaal 24 uur marineren.
  2. Braad het goed uitgelekte vlees (bewaar de marinade) goed bruin aan. Blus het vlees daarna af met de marinade. Bak in een andere pan de grof gesneden uien in boter en voeg ze toe aan de pan met vlees.
  3. Laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes sudderen in de marinade met deksel op de pan. Schep af en toe het schuim af.
  4. Voeg de verkruimelde ontbijtkoek en perenstroop toe om de saus te binden als het vlees zo gaar is dat het uit elkaar valt. Breng op smaak en voeg eventueel extra perenstroop toe als het Limburgs zuurvlees te zuur smaakt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje