- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Romige broccolisoep met roomkaas en champignons op tafel.
- Maak de broccoli schoon. Snijd een smal stukje van de onderkant van de steel. Snijd de broccoli in stukken (broccoliroosjes en steel kunnen allebei gebruikt worden).
- Pel en snipper de ui en knoflook en snijd deze in grove stukken. Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de broccoli toe in de pan en voeg er zoveel water aan toe dat de broccoli net onderstaat. Voeg bouillontabletten toe en breng de broccoli aan de kook. Kook het geheel ongeveer 10 minuten.
- Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Verhit de olie en bak hierin de champignonplakjes lichtbruin. Haal de pan van het vuur, voeg de roomkaas toe en pureer de broccoli met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde soep. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg de champignons toe en garneer met peterselie.