Witte gluhwijn

Witte gluhwijn

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijke witte glühwein op een koude avond. Witte wijn, citroenschil, kaneelstokje, kruidnagels, steranijs en bruine suiker vormen de basis voor deze verwarmende winterdrank. Voeg bij het serveren wat rum toe voor de ultieme ervaring!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Witte gluhwijn op tafel.

  1. Doe in de kookpan de witte wijn, het stuk citroenschil, het kaneelstokje, de kruidnagels en het citroensap.
  2. Verhit de glühwijn op een middelhoog vuur maar laat deze niet koken.
  3. Voeg nu de steranijs toe en roer er de bruine suiker door, laat deze oplossen.
  4. Haal de pan direct van het vuur nadat de glühwijn begint te schuimen.
  5. Doe het deksel op de pan en laat de glühwein ca. 10 minuten trekken.
  6. Schep de specerijen er met de schuimspaan uit en roer er de rum door, direct voor het serveren.
eet smakelijk