Gemberbier

Gemberbier

Smulweb imageSmulweb

Zelf gemaakte Gemberbier geeft een lekker champagne-achtige tinteling op de tong. Geraspte gemberwortel, citroensap, suiker en gist vormen hiervoor de basis. Het gaat gisten en door de druk wordt het licht bruisend. Het is een feestelijke dorstlesser voor volwassenen of kids!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gemberbier op tafel.

  1. Doe de suiker en de gist met behulp van de trechter in de fles.
  2. Meng het citroensap met de geraspte gemberwortel, doe in de trechter en schenk er een 1/2 liter water bij zodat alles in de fles terecht komt.
  3. Sluit de fles goed af en schud deze net zolang tot de suiker volledig is opgelost.
  4. Vul nu de fles verder met water tot 5 cm onder de rand, sluit goed af.
  5. Zet de fles gedurende enkele uren op een warme plek tot je deze niet meer in kunt drukken.
  6. Zet het gemberbier in de koelkast gedurende 1 nacht.
  7. De fles staat nu onder druk, dus voorzichtig openen!
  8. Schenk het gemberbier door een zeefje direct in een glas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Citroen Citroensap