- 0.4 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Noedels met kip en garnalen (chow mein) op tafel.
- Meng in een kom de kipfilet met 1 eetlepel sojasaus, het citroensap en de helft van de sesamolie en laat de kip ca. 10 minuten marineren.
- Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing en kook de broccoliroosjes ca. 3 minuten. Giet de broccoli en mie af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken.
- Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de kipreepjes al omscheppend 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en leg ze op een bord.
- Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 30 seconden. Voeg de champignons toe en roerbak ze 2-3 minuten. Voeg de broccoli, mie, garnalen, kipreepjes, de rest van de sojasaus, de rijstazijn of sherry en de rest van de sesamolie toe.
- Roerbak het geheel 1-2 minuten. Meng er zout en peper naar smaak door.