- 4 kalkoenbiefstuk
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalkoenbiefstuk in knoflook kruidensaus met roergebakken wit op tafel.
- Kruid de kalkoenbiefstukjes met peper en zout. Snijd de witlof door de helft, verwijder het harde middelste gedeelte en snijd in dunne reepjes.
- Bak de kalkoenbiefstukjes in boter goudbruin en net gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Bak in de braadjus de knoflook en sjalotjes licht aan. Blus af met een scheutje water of bouillon en voeg de slagroom en kruiden toe. Laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout. Leg de kalkoenbiefstukjes terug in de saus en laat zachtjes doorkoken.
- Verhit ondertussen in een ruime hapjespan of wok de olijfolie. Voeg de witlofreepjes toe en roerbak op hoog vuur. Meng de honing erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de aardappelpartjes in boter of margarine goudbruin en krokant.
- Schep in het midden van voorverwarmde borden de roergebakken witlof, leg hierop het kalkoenbiefstukje en schep als laatste de saus rondom.