Rode wijnsaus recepten

Zelf Rode wijnsaus gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Rode wijnsaus recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Eendenborst tompoes met rode wijnsaus

Eendenborst tompoes met rode wijnsaus

smulweb badge smulweb

Deze tompoes van eendenborst met rode wijnsaus is een waar festijn op tafel. Met sjalot, knoflook, ui, tijm en laurierblaadjes. Serveer er ontbijtkoek bij voor een bijzondere smaaksensatie.

45 min bereiden amuse 2 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 Sjalot
  • 1 Teen Jumbo Knoflook
  • 200 ml Rode Wijn
  • 100 ml Water
  • 1.5 g Balsamicoazijn
  • 1 Laurierblaadjes
  • 1 takjes Tijm (takje)
  • 80 g Roomboter
  • 1 Ontbijtkoek
  • 60 g Gerookte eendenborstfilet
  • 0.25 Runderbouillon blokje

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Eendenborst tompoes met rode wijnsaus op tafel.

  1. Snijd de 65 gram boter in blokjes en leg de boter op een schoteltje in de koelkast.
  2. Snijd de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn.
  3. Fruit de sjalot en knoflook met de overige boter in de steelpan aan. Voeg de rode wijn, runderbouillon, balsamicoazijn, tijm en laurierblaadje toe. Breng het mengsel aan de kook.
  4. Zodra de saus kookt, zet het vuur wat lager en laat de saus ongeveer 15 minuten inkoken. Zeef de saus boven een hittebestendige schaal. Gooi het geen wat in de zeef blijft zitten weg. Giet de saus terug in de steelpan en laat de saus op laag vuur staan.
  5. Voeg de boterblokjes uit de koelkast toe aan de saus. Laat de saus op middelhoog vuur ongeveer 5 tot 8 minuten inkoken en blijf wel tussendoor roeren met een garde.
  6. Verwarm de koekenpan en bak de ontbijtkoek ongeveer 1 minuut per kant. Snijd de eendenborst in 4 plakken. Snijd de ontbijtkoeken door de helft.
  7. Bak de eendenborst ongeveer 2 minuten per kant in de pan.
  8. Plaats de ontbijtkoek op een amusebord en plaats 2 plakken eendenborst per ontbijtkoek. Serveer de rode wijnsaus naar wens over de plakken eendenborst.