Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Frans gerecht! Mals, gestoofd kippenvlees in een romige coq au vin saus met champignons en bleekselderij. Gegarneerd met verse kruiden en geserveerd met een stuk brood. Bon appétit!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Tijm vers
  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Coq au vin blanc op tafel.

  1. Snijd de kip in stukken. Bestrooi ze met peper en zout. Bak de spekblokjes uit. Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de stukken kip rondom bruin. Neem ook de kip uit de pan.
  2. Voeg de in stukjes gesneden bleekselderij en champignons toe en schenk de wijn in de pan. Leg kip en spek terug in de pan en voeg de kruiderij toe.
  3. Laat het geheel ca. 30 min. stoven.
  4. Roer de bloem door de zure room. Neem de kip uit de pan en roer de room door het braadvocht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Haan Coq au vin