Bereidingswijze
Zet in 16 stappen deze heerlijke London pie op tafel.
- Pel en snipper de ui.
- Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze in kleine blokjes.
- Pel de knoflook.
- Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de ui met de wortel ca. 5 minuten.
- Pers 2 teentjes knoflook er bovenuit.
- Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul.
- Voeg de tomatensaus en 2 dl van de bouillon toe en breng alles aan de kook.
- Laat alles met de deksel op de pan 25 minuten sudderen.
- Neem de deksel van de pan en kook nog 20 minuten op laag vuur.
- Kook intussen de aardappels met de rest van de knoflook gaar.
- Giet ze af en laat ze even droog stomen.
- Maak een puree van de aardappelen, boter en de rest van de bouillon.
- Breng het op smaak met zout en peper.
- Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep de puree erop.
- Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in 30 minuten gratineren.