Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Perfecte sate op tafel.
- Pureer de uien samen met de 2 tenen knoflook tot moes in de keukenmachine, zorg dat er geen harde stukjes in zitten, of wrijf de uien en de knoflook fijn in de Oelekan. Voeg 1 kop zoete ketjap toe, een scheut honing of flinke schep kristalsuiker, en voeg sambal Badjak of Brandal toe, begin met een flinke eetlepel en pas naar smaak aan. Voeg de sap van 1 citroen toe en meng alles goed door.
- Snijd de kip/kalkoen filet in stukken van ca. 3 - 4 cm. Doe de stukken bij de marinade en schep alles goed om, zet vervolgens het geheel in de koelkast voor minimaal 6 uur (een half uur tot één uur kan ook).
- Neem de kip uit de marinade en laat het uitlekken. Rijg de kipstukken aan satéprikkers en laat ze op de BBQ grillen. Draai de saté regelmatig om, en haal ze van de BBQ wanneer ze mooi gebruind zijn. Laat de saté niet te lang op de BBQ om uitdroging te voorkomen.
- Eet en geniet!