Limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Limburgs gerecht, zuurvlees! Marineer de poulet 24 uur in water en azijn met zout, peper, laurier en kruidnagels. Stoven in marinade, stap voor stap. Binden met ontbijtkoek en perenstroop. Serveer met smeuïge aardappelpuree en rode bieten!

120 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Runderpoulet, onbereid
  • 500 ml Water
  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Limburgs zuurvlees op tafel.

  1. Marineer de poulet 24 uur in water en azijn (50/50) met zout, peper, laurier en kruidnagels.
  2. Braad het goed uitgelekte vlees aan en blus af met de marinade.
  3. Braad de grof gesneden uien apart en voeg toe aan het vlees.
  4. Laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen in de marinade.
  5. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
  6. Voeg als het vlees gaar is plakken ontbijtkoek toe om te binden, evenals de perenstroop.
  7. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  8. Bereik de gewenste zoet/zuur-verhouding door eventueel nog wat perenstroop toe te voegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje