Pittige gekruide ovenschotel met witte kool prei en gehakt

Pittige gekruide ovenschotel met witte kool prei en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een pittige gekruide ovenschotel met witte kool prei en gehakt. De aardappelpuree is op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat. De gehakt is gekruid met peper, zout en kerriepoeder. Goudbruin aan de bovenkant, smaakvol aan de binnenkant.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige gekruide ovenschotel met witte kool prei en gehakt op tafel.

  1. Maak de prei, Spaanse peper en winterpeen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Kook de aardappelen met zout en maak er een stevige puree van met boter, losgeklopt ei en melk. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Bak het gehakt rul in een droge wok of koekenpan en voeg de helft van de ui en knoflook toe. Bak mee tot ze glazig zijn. Kruid het gehakt met peper, zout en 1 tl kerriepoeder en zet apart.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit olie in de wok en bak hierin de rest van de ui en knoflook. Voeg Spaanse peper of sambal toe en bak even mee. Voeg kool, prei en winterpeen toe en roerbak 3 minuten. Verkruimel bouillontablet over de kool en voeg een flinke kop water toe. Roer goed en breng aan de kook. Plaats een deksel op de pan en laat plm. 8 minuten sudderen.
  5. Maak de kool op smaak met de rest van de kerriepoeder en het paprikapoeder. Roer het gehakt door de witte kool en doe alles in een ovenschaal. Bedek de kool met aardappelpuree en bestrooi met geraspte kaas.
  6. Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven tot de puree een goudbruin korstje heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Kool Witte kool