Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijk Italiaans gerecht met tomatensoep, mascarpone en pesto. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in de pan, bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomaten met vocht en de gedroogde tomaten toe. Breng alles aan de kook en laat zachtjes koken. Roer de mascarpone en de pesto door de soep. Pureer alles en verwarm de soep nog even. Op smaak brengen met peper en basilicum eroverheen strooien voor het opdienen.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomaten met vocht en de gedroogde tomaten toe.
  3. Doe er 2 blikjes (van de tomaten!) water bij en de bouillontabletten. Breng alles aan de kook en laat plm. 10 minuten zachtjes koken.
  4. Roer de mascarpone en de pesto door de soep. Pureer de soep en verwarm de soep nog even.
  5. Breng op smaak met peper. Strooi voor het opdienen de basilicum door de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Desserts Sauzen Tomatensoep