Hartige taart met spek en kaas

Hartige taart met spek en kaas

Smulweb imageSmulweb

Proef de lente met deze asperges met tomaat en spinazie. Geblancheerde spinazie, tomatenblokjes, eierdooier, slagroom, oude- en Parmezaanse kaas vormen de romige saus. Asperges gekookt in zout water, omwikkeld met parma ham overgoten met de kaas-tomaten saus. Goudgeel gebakken in de oven. Geniet ervan!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Hartige taart met spek en kaas op tafel.

  1. Laat het deeg naast elkaar op het aanrecht ontdooien.
  2. Warm de oven voor op 180°C.
  3. Bestrijk de vorm dun met wat olie.
  4. Snijd het spek in reepjes. Maak de uien schoon en snijd ze klein.
  5. Bak het spek in een droge koekenpan langzaam bruin. Bak de laatste minuten de uien mee. Laat het spek eventueel op keukenpapier uitlekken.
  6. Klop de eieren los en klop er de zure room, de melk, peper en wat nootmuskaat door. Meng er de geraspte kaas door.
  7. Bekleed de vorm met het deeg.
  8. Schep het spek-uimengsel op de bodem en schenk er het eimengsel op.
  9. Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken