Risotto met pangasiusfilet

Risotto met pangasiusfilet

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke risotto met pangasiusfilet, champignons, peterselie, sjalotjes en knoflook. Langzaam gegaard in kippenbouillon en witte wijn met als finishing touch Parmezaanse kaas en zachtjes gebraden pangafilet uit de oven. Onweerstaanbaar lekker!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Risotto met pangasiusfilet op tafel.

  1. Snijd de champignons grof.
  2. Hak de peterselie, de sjalotjes en de knoflook fijn.
  3. Kruid de pangafilets en bestrooi deze met bloem. Bak deze enkele minuten op hoog vuur totdat ze een mooi bruin kleurtje hebben. Leg ze daarna op een rooster met bakpapier.
  4. Doe de kippenbouillon in een pan en zet deze zacht op. Fruit de gesnipperde sjalotjes totdat ze glazig worden. Voeg de grof gesneden champignons en de fijngehakte knoflook toe. Bak dit enkele minuten mee en voeg dan de risottorijst toe. Bak deze kort mee tot de korrels glimmen.
  5. Voeg 150 ml droge witte wijn toe en laat deze volledig inkoken. Voeg nu met een juslepel (+/- 60ml) kippenbouillon toe. Blijf goed roeren! Laat het inkoken en blijf dit herhalen totdat de rijst gaar is (+/- 15 minuten). Voeg indien nodig nog meer bouillon toe.
  6. Voeg halverwege de boter toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg als de rijst gaar is de fijngehakte peterselie of bieslook en de Parmezaanse kaas toe.
  7. Verwarm de oven voor. Voeg 10 minuten voordat de rijst klaar is de pangafilets toe aan de oven en laat ze gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst