Bereidingswijze
Zet in 28 stappen deze heerlijke Torta di bigne - soesjes taart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm in een steelpannetje 130 ml water met een snufje zout en de boter.
- Voeg, wanneer de boter is gesmolten en het water begint te koken, in een keer 90 g bloem toe.
- Roer tot het papje begint te pruttelen en van de rand los komt.
- Spreid uit op een dienblad en laat afkoelen.
- Roer er vervolgens een voor een 2 eieren door en schep het mengsel in een spuitzak.
- Maak 25 toefjes op een bakpapier beklede ovenplaat en zet ze ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven.
- Haal de soesjes uit de oven en laat ze afkoelen.
- Laat de oven op 180 graden aan staan.
- Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van 2-3 mm.
- Bestrijk het met water en bestrooi het met amandelschaafsel.
- Vouw het deeg dubbel en vervolgens weer dubbel en rol opnieuw uit tot een dikte van 3-4 mm.
- Snijd vervolgens 2 cirkels uit het bladerdeeg (23 cm doorsnede).
- Leg beide schijven in een met bakpapier beklede ovenschaal, en plaats er een gewicht op en zet ze in de voorverwarmde oven.
- Haal de schijven uit de oven en verwijder het gewicht en laat ze afkoelen.
- Breng de melk met het vanillestokje aan de kook.
- Meng twee eidooiers met 75 g suiker.
- Voeg er 20 g bloem aan toe en verdun het vervolgens met de warme melk.
- Laat het geheel 5-7 minuten koken, verwijder het vanillestokje en laat afkoelen.
- Klop 400 ml slagroom stijf en roer het door het afgekoelde mengsel.
- Schep het in een spuitzak en vul de soesje ermee door een kleine snede te maken aan de onderkant.
- Maak een karamel door 60 g suiker met een scheutje water te smelten.
- Plak er 12 soesjes mee op 1 bladerdeegschijf en vul het binnenste lege gedeelte met het overgebleven slagroommengsel en savoiardi.
- Leg de twee schijf er bovenop.
- Klop de resterende 200 ml slagroom stijf met 10 g suiker er
- Schep het in een spuitzak en maak toefjes op de buitenrand van de bovenste bladerdeegschijf.
- Haal de overgebleven soesjes door de karamel en zet ze op de toefjes slagroom.
- Decoreer naar keuze met gesuikerde bloemblaadjes.