Gegrilde groene asperges met sesam

Gegrilde groene asperges met sesam

Smulweb imageSmulweb

Geniet van het groene van de lente met deze gegrilde groene asperges. De asperges krijgen een knapperig korstje door de oliemarinade en de grillpan, terwijl de dressing van citroensap, olijfolie en sojasaus ze zacht en smaakvol maken. Toppunt van lenteplezier!

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegrilde groene asperges met sesam op tafel.

  1. Was en droog de asperges en snijd de harde steeluiteinden eraf. Bestrijk de asperges licht met olie.
  2. Verhit een grillpan op het fornuis tot deze goed heet is. Leg de asperges in de pan.
  3. Gril de asperges 2-3 minuten aan beide kanten tot ze helder groen kleuren en hier en daar bruine plekjes krijgen.
  4. Klop ondertussen een dressing van olijfolie, sesamolie, citroensap en sojasaus.
  5. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te springen.
  6. Verdeel de asperges over twee borden, schenk de dressing erover en bestrooi met de sesamzaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges