Koude komkommersoep met griekse yoghurt

Koude komkommersoep met griekse yoghurt

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke koude komkommersoep met Griekse yoghurt, tomaten, munt en knoflook. Lekker bij warm weer!

120 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Koude komkommersoep met griekse yoghurt op tafel.

  1. Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water, pel ze, snijd ze in vieren en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Schil de komkommers, snijd ze overlangs middendoor en verwijder het zaad met een theelepel.
  3. Doe de tomaten- en komkommerblokjes samen met yoghurt, citroensap, munt, olijfolie, knoflook, zout en peper in de blender en pureer tot een gladde soep.
  4. Zet het mengsel minstens 5 uur in de koelkast om af te koelen.
  5. Schik de tomaatstukjes op de soep. Serveer met ijsblokjes en bestrooi met gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Zuivel