- 20 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Franse uiensoep op tafel.
- Smelt de boter in een pan op laag vuur met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en mooi beginnen te karameliseren. Voeg de knoflook en de bloem toe en bak 2 minuten mee.
- Blus nu af met de bouillon en de witte wijn en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
- Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en breng de soep op smaak.
- Verwarm de grill in de oven voor. Rooster de sneetjes stokbrood, leg in iedere kom een geroosterd sneetje en bestrooi met geraspte Gruyere kaas. Zet de kommen soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is en serveer je Franse uiensoep direct.