Risotto met asperges

Risotto met asperges

Smulweb imageSmulweb

Risotto met asperges. De risotto wordt gekookt in bouillon en het kookvocht van de asperges en geserveerd met pecorino. Breng het gerecht op smaak met nootmuskaat en vers gemalen peper.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Kookvocht

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Risotto met asperges op tafel.

  1. Verhit in een hapjespan 2 el. olijfolie, voeg de gesnipperde sjalot of ui toe en fruit dit glazig (niet te lang want dat maakt de smaak bitter).
  2. Doe de risotto in de pan en voeg evt. nog een laatste el. olijfolie toe. Voeg de helft van het kookvocht van de asperges toe en laat deels inkoken.
  3. Voeg dan de bouillon toe en na het inkoken het laatste kookvocht.
  4. Na ongeveer 20 minuten koken kun je de asperges erbij doen.
  5. Voeg als laatste de pecorino toe.
  6. Breng op smaak met nootmuskaat en vers gemalen peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Asperges