Chinese zoet- zure spareribs

Chinese zoet- zure spareribs

Smulweb imageSmulweb

Breng de smaken van China naar je eigen keuken met deze zoet- zure spareribs. De spareribs worden zachtjes gekookt in een heerlijk kruidige saus van gember, sojasaus, rijstwijn en ketchup. Serveer met rijst en groente naar keuze.

120 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 525 ml Water
  • 30 g Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chinese zoet- zure spareribs op tafel.

  1. Plaats spareribs in een vleespan, die groot genoeg is om de ribben in een enkele laag te houden.
  2. Voeg voldoende koud water toe om de ribben te bedekken. Breng aan de kook en schuim af. Kook gedurende 1 minuut.
  3. Doe de ribben in een vergiet, spoel ze af onder koud water en droog ze af.
  4. Was en droog dezelfde pan. Voeg 3/4 kopje water, suiker, gember, 2 eetlepels sojasaus, rijstwijn, donkere sojasaus, azijn, ketchup en zout naar smaak toe en roer goed door.
  5. Roer op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Voeg spareribs toe en draai de spareribs door het saus mengsel.
  6. Schik de spareribs in een enkele laag in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag, deksel erop en laat sudderen tot ribben gaar zijn. Draai de ribben af en toe en voeg wat water toe mocht dat nodig zijn.
  7. Laat de spareribs ongeveer 2 uur sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees