Iers rundvlees stoofpot

Iers rundvlees stoofpot

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Ierse rundvlees stoofpot is één van de lekkerste stoofpotten die je ooit hebt geproefd. Het rundvlees en spek worden mooi bruin gebakken en daarna gestoofd met kruiden, wortel, champignon, rode wijn en runderbouillon. Serveer met aardappelpuree of brood om mee te dippen. Een hartverwarmend gerecht op koude dagen!

120 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Iers rundvlees stoofpot op tafel.

  1. Verhit de olie en boter in een grote pan met dikke bodem. Bak het rundvlees en spek bruin en haal ze uit de pan.
  2. Voeg ui, champignons en wortelen toe aan de pan en bak ze aan. Voeg het vlees en de kruiden en knoflook weer toe.
  3. Voeg de rode wijn en bouillon toe en laat sudderen voor ongeveer 2 uur totdat het vlees gaar is.
  4. Smelt de boter in een aparte pan en voeg bloem toe. Kook dit voor 2 minuten.
  5. Haal het vlees en groenten uit de pan en breng de overgebleven vloeistof aan de kook. Voeg een eetlepel van de roux toe en roer tot de saus is verdikt.
  6. Voeg het vlees en groenten terug toe aan de pan en kruid eventueel extra bij.
  7. Garneer met gehakte peterselie en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stoofpotje