Kipgyros met tzatziki (6 propoints)

Kipgyros met tzatziki (6 propoints)

Smulweb imageSmulweb

Smakelijke kipgyros met tzatziki en koolsalade. Gesneden kipfiletblokjes met shoarmakruiden die vervolgens gemengd zijn tot gyros. Gemarineerd in de bouillon en gekookt met uiringen, prei en Spaanse pepers. Geserveerd in Turkse broodjes en vergezeld met de heerlijke tzatziki en koolsalade. Heerlijk genieten!

15 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kipgyros met tzatziki (6 propoints) op tafel.

  1. Snijd de kipfilets in fijne reepjes, meng met de shoarmakruiden en laat zo'n 20 minuten marineren.
  2. Laat de Spaanse pepers goed uitlekken en snijd in ringetjes. Snijd ook de ui en prei in ringetjes. Verhit olijfolie in een pan en laat het kippenvlees langs alle kanten mooi garen gedurende 4 minuten.
  3. Voeg de prei- en uiringen toe, blus af met de bouillon en laat zo'n 10 minuten stoven.
  4. Rasp de ongeschilde komkommer fijn. Pers het knoflookteentje en meng met de kwark en twee glazen water. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper, zout en komijn.
  5. Meng de Spaanse pepers met de gyros, kruid eventueel nog bij met peper en zout, en vul de stukken Turks brood.
  6. Serveer met de tzatziki en de koolsalade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen