Pittige oosterse komkommer-paprikasalade

Pittige oosterse komkommer-paprikasalade

Smulweb imageSmulweb

De pittige oosterse komkommer-paprikasalade is een frisse salade met een zoetzure pittige smaak. De salade is makkelijk te maken en heerlijk als bijgerecht of als snack voor tussendoor. Laat de salade minimaal 4 uur rusten in de marinade en laat de smaken goed tot zijn recht komen.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 50 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige oosterse komkommer-paprikasalade op tafel.

  1. Schil de komkommer. Snijd de komkommer overlangs in tweeën. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes.
  2. Maak de paprika schoon. Verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes.
  3. Als je Spaanse peper gebruikt, maak de peper dan schoon, verwijder pitjes en zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes.
  4. Pel en snipper de sjalot en de knoflookteentjes.
  5. Meng in een glazen schaal azijn, water, suiker en wat peper en zout tot de suiker is opgelost. Als je sambal gebruikt, roer die er dan ook doorheen.
  6. Meng de komkommer, paprika, knoflook en sjalot met de marinade. Laat de salade minimaal 4 uur rusten, af en toe roeren.
  7. De salade moet een lekkere zoetzure pittige smaak krijgen. Voeg eventueel wat suiker of azijn toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade