- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Slanke ovenschotel met bloemkool balletjes kaassaus op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180-190°C (afhankelijk van je oven).
- Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout.
- Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en kook deze bijna gaar met wat zout.
- Giet de bloemkool af in een vergiet en laat het uitlekken.
- Zet de grill aan en grill de rauwe ham in een koekenpan of grillpan.
- Snijd de gegrilde ham in stukjes.
- Snipper de ui heel fijn en kneed de ui door de tartaar of het gehakt. Voeg zout, peper en een snufje chilipeper toe. Draai er vervolgens balletjes van en laat ze even bruinen in een pan met 2 tl olie.
- Leg de gekookte bloemkoolroosjes onderin een ovenschaal. Leg de gehaktballetjes met daartussen de gegrilde ham op de bloemkool.
- Stamp de aardappelen tot puree of doe ze door een pureeknijper en verdeel dit over de bloemkool, gehaktballetjes en ham.
- Maak de kaassaus en voeg snippers rode peper, bieslook en peterselie toe. Als je geen rood pepertje hebt, voeg dan een snufje chilipeper toe.
- Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.