- 100 g Kruidenazijn
- 0.4 el Tijm vers
- 5 Pitabroodjes
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Rode kool-shoarma op tafel.
- Snij de rode ui in dunne ringen en week ze een minuut of tien in de dragonazijn.
- Snij de rode kool in dunne repen en houd het formaat van shoarmavlees aan.
- Bak de gesneden knoflook in een wokachtige pan met een flinke scheut olijfolie gedurende ongeveer 30 seconden.
- Voeg de rode kool toe en roerbak deze.
- Voeg vervolgens de uien met azijn toe, de tijm en een flinke scheut rode wijnazijn. Laat het geheel vervolgens twintig minuten sudderen totdat het zacht is.
- Halveer intussen de rode druiven en voeg ze samen met uitgelekte blikken linzen toe. Warm het geheel even door en neem van het vuur.
- Smelt de gorgonzola door het mengsel.
- Maak de pitabroodjes warm in de broodrooster.