Ovenschotel stampot zuurkool met gehakt spekjes en kaas

Ovenschotel stampot zuurkool met gehakt spekjes en kaas

Smulweb imageSmulweb

Ovenschotel stampot zuurkool met gehakt spekjes en kaas is een perfect gerecht om te serveren voor grote groepen of om in te vriezen. Heerlijke aardappelen met bouillon, zuurkool gekookt in witte wijn en een beetje water. Gehakt en spekjes in combinatie met ui, knoflook en pepermengsel gevuld. Paneermeel en kaas voor een krokante bovenlaag. Geniet ervan!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 520 g Zuurkool vers

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Ovenschotel stampot zuurkool met gehakt spekjes en kaas op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar in kokend water met een bouillonblokje.
  2. Kook de zuurkool volgens de verpakking in een pan met witte wijn en een beetje water.
  3. Hak het uitje en knoflook samen met het pepertje fijn met behulp van een staafmixer.
  4. Fruit het ui, knoflook en pepermengsel in een koekenpan en bak daarna de spekjes en het gehakt rul. Voeg wat versgemalen peper en zout toe.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Pureer de aardappelen met de melk en voeg wat versgemalen peper toe. Voeg de zuurkool bij de puree en mix alles door elkaar.
  7. Doe eerst een laagje zuurkoolstampot in de ovenschaal en leg hierop een laagje gehakt. Ga door tot alles op is.
  8. Strooi paneermeel over de top en leg er wat plakjes boter op. Strooi vervolgens wat oude kaas over de bovenkant.
  9. Bak het geheel in de oven totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
  10. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel