Chocolade kokoskoekjes

Chocolade kokoskoekjes

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke chocolade kokoskoekjes gemakkelijk en snel zelf! Bak ze goudbruin in de oven en voeg stukjes chocolade en kokos naar smaak toe. Laat ze voldoende afkoelen op een rooster en geniet van deze knapperige en smakelijke koekjes.

45 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocolade kokoskoekjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Leg het stuk bakpapier van ca. 40 cm alvast klaar op de bakplaat.
  2. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  3. Doe de bakmeel, boter en 4 eetlepels kokos in een kom. Zeef de basterdsuiker erboven. Snij met twee messen de boter in kleine stukjes, zo klein als doperwtjes. Roer de melk erdoor en kneed nu het deeg tot een stevige bal.
  4. Kneed ook nog even snel (anders smelten ze) de stukjes chocolade erdoor.
  5. Maak 15 kleine deegballetjes. Strooi de rest van de kokos op een bord of een plank en rol de deegballetjes erdoorheen. Druk ze plat op de bakplaat. Laat tussen de koekjes flink wat ruimte (want ze groeien tijdens het bakken!).
  6. Bak de koekjes in het midden van de oven lekker bruin, in 20 minuten. Haal ze met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat. Laat ze afkoelen op een rooster.
  7. Schep de koekjes op een schaal en deel ze uit (wel eerst zélf proeven natuurlijk).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Koekjes Chocolade maken Kokoskoekjes